Stiati ca… (1)

  • Este nevoie de 42 de boabe de cafea pentru a prepara un espresso?
  • Primul espressor a fost introdus in 1822 de francezi, insa italienii au fost cei care l-au perfectionat si l-au facut cunoscut la scara larga?
  • Cafeaua instant a fost inventata in 1906 de G. Washington, un englez care traia in Guatemala?
  • Cofeina este cunoscuta sub numele medical de trimetilxantina, iar formula sa chimica este C8H10N4O2?
  • Cuvantul „tip” („bacsis”) are legatura tot cu cafeaua. Cuvantul era folosit in vechile magazine de cafea in care cutiile de alama ale chelnerilor erau inscriptionate: “To Insure Promptness” (pentru a asigura promptitudinea)?
  • Un espresso are mai putina cofeina decat o ceasca de cafea?
  • Mirosul cafelei se afla printre primele zece cel mai usor de recunoscut?
  • Un arbore de cafea poate atinge o inaltime de 15 picioare (4,5 metri), insa de obicei ramane la inaltimea de 8 picioare (2,4 metri) si are nevoie de patru ani pentru a ajunge la maturitate.
  • Aroma boabelor de cafea si multe dintre caracteristicile sale de gust sunt diferite in functie de tara de provenienta, regiune, temperatura, altitudine, precipitatii, sol?
  • Cafeaua are cel mai ridicat grad de consum zilnic (60%-65%) din toate bauturile, mai putin apa (89%)?
  • Una din trei bauturi zilnice este cafeaua (a doua dupa apa)?
  • Consumul mediu de cafea este de 1,1 cana/ zi?
  • 70%-75% de consumul ocazional de cafea se intampla acasa (bautura principala pentru mai mult de jumatate din ocaziile de dimineata)?

3,641 total views, 6 views today

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.